11 marraskuuta, 2011

Coat D'armsit kokeilussa

Dreadfleetin tilauksen perässä tilasin itselleni kymmenkunta purnukkaa Black Hat Miniaturerin valmistamia Coat D'arms maaleja kokeeksi. Eniten minua viehätti näiden hyvä maine, edullisuus ja riittoisuus.

Coat D'armsit ovat siis niitä samoja maaleja, joita GW muinaisina aikoina möi omalla Citael merkillään. Itse en koskaan päässyt niitä kokeilemaan vaan tutustuin surullisen kuuluisiin kierrekorkkeihin, mutta wanhat parrat aina puhuivat niistä kymmenkunta vuotta säilyneistä maaleista ja haikailivat flip-flop korkkeja. Moderni Citael sarjahan tunnetaan kovin nopeasti kuivuvista maaleista.

Minun varastoni ei vielä näytä tältä
Coat D'armsit taitavat olla kolmas maalisarja, johon tutustun Citaelin ja Vallejon Game Color sarjan jälkeen. Vallejon Game Colorit ovat varmasti oivia maaleja, mutta minun maalaaminen on liian satunnaista, että jaksaisin pelata märkäpalettien kanssa ja pullot eivät sovi suoraan maalaamiseen. Coat D'armsien kohdalla toteutui juuri se mitä toivoin, en huomannutkaan sarjasta toiseen siirtymistä. Maalin paksuus ja rakenne on nimittäin hyvin samanlaista kuin Citaelilla.

Vertailuni on vajavainen myös siinä mielessä, että käytössäni on tällä hetkellä ainoastaan luun lisäksi tärkeimmät sinisen ja sinivihreän sävyt. Erikoista Coat D'armseilla on myös, että valikoimaan kuuluu värillisiä metallihilemaaleja kuten enchanted blue, green ja yllätyksenä myös amethyst purple oli metallin kiiltävä. Metallihilemaalit ovat muuten se mistä Coat D'armseja on haukuttu, mutta itse en ole vielä päässyt niitä kokeilemaan. Päivitän blogiani niiden osalta, kun on enemmän kokemusta.

Jos olet käyttänyt Citaelin maaleja, hyppy Coat D'armeisihn ei pitäisi tuntua siis juuri miltään. Purnukoiden kannet ovat hieman taipuisaa muovia ja tuntuvat hyvin tiiviiltä, joten en epäile että kestäisivät pidempään.

2 kommenttia:

  1. Itse kuulun niihin wanhoihin partoihin, jotka ovat käyttäneet tosiaan noita vanhoja Citadelin maaleja. Itseasiassa käytän edelleenkin, sillä niistä on aika monta vielä käyttökunnossa noin 20v jälkeen!

    Lisäksi olen tilannut Coatin maaleja, mutta en ole niitä vielä kerennyt käyttämään. Ovat varmasti laatukamaa. !

    VastaaPoista
  2. Olivat hyvää shittiä. Lämmöllä muistelen.
    Oldschooler

    VastaaPoista