11 lokakuuta, 2011

Ups! I broke something

Jep, menin sitten rikkomaan Dreadfleetin mitan. Ajattelin kertoa teille kaikille, että se on melkoisen herkkä kapistus, mistä en itse yhtään yllättynyt. Dreadfleetin tappikiinnityksissä ei ole yhtään tyhjää. Kaksi spraymaalattua pintaa vaikeuttaa huomattavasti tai estää kokonaan tapin mahtumisen paikalleen mitassa, saarissa ja laivoissa. Laivojen tapit ovat erityisen ohuita!

Tämän mitan rikkoutuminen johtui juuri tuosta pohjamaalauksesta. Tappi ei ahtauden takia mennyt pohjaan saakka ja sitä irrotettaessa se napsahti poikki. Kyllä minä sitä sitten kirosin. Muistakaapa siis kasata mitta pohjamaalaamattomana ja kerralla oikein!Onneksi ratkaisu löytyi nopeasti Porasin pohjaan reiän ja siihen kiinnitin kätevän pikkumagneetin (ja joka piti irroittaa vielä kahdesti, kun ei tahtonut asettua suoraan). Kuvassa nuo magneetit näkyvät vähän huonosti (oikein päin mitassa on nro 6 paikalla ja nurin päin olevassa siinä yläpuolella).


Varmuuden vuoksi otin Instant Moldilla kopiot mitan päiden yksityiskohdista siltä varalta, että korjaus menisi pahasti pieleen. Kuvassa näkyy siis yksinkertaiset painomuotit ja valmis varanumero.


Korjattu mitta toimii ja magneetti on juuri riittävän vahva pitämään osat yhdessä. Tämä on ehkä parempi kuin alkuperäinen. Tarkoitan vain, että tuollainen melkein suorana pysyvä mitta ei ole kovin kätevä kuljetettava. Mitan tärkein funktio on kuitenkin kylkien tulilinjojen havainnollistaminen ja se mielestäni onnistuu paremmin Uncharted Sean pahvisella templaatilla.


Bonuksena kuva maalauksen ja kokoamisen edistymisestä. Saarien maalaus on ollut erityisen rentouttavaa puuhaa. Takana näkyy "renkaat", joilla laivan kääntymisen saa mitattua 45 asteeseen keulasta. Minä hahmotin nuo pelin teemassa pikemminkin kultakolikoiksi ja sen muukaan maalasin.

Laivoissa vähän tökkii pienen pienet yksityiskohdat, joita on aivan riittämiin. Jostain syystä on sisusosatkin hahmotettu todella tarkasti vaikka niitä ei kootussa aluksessa pääse näkemään. Arvatkaapa onko kääpiölaivan telakan dirigiblessä (se lentoalus) pohja maalattu vai jätinkö laiskana sen maalaamatta? Pohjan kannet toivat mieleen holvikaarineen jotenkin Kolosseumin. Kääpiölaiva meni kokoon ilman liimaa, eikä se siitä purkaudu kuin rikki menemällä. Saumakohtia on paikoin onnistuttu hyvin piilottamaan, mutta tässä ylimpänä olevan tornin tykki menee keskeltä halki. Keulan tykki taas kuuluu kokonaan toiseen puoleen.

Pitää varmaan vähitellen vaihtaa aihetta, ettei tämä mene pelkästään Galleons Graveyardissa piehtaroinniksi.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista mielenkiintoista ja kiitos varoituksesta se tulee tarpeeseen nyt, kun omakin Dreadfleet on viimein matkalla GW:n sähellyksen jälkeen.

    VastaaPoista