04 lokakuuta, 2011

Blood Bowl lauta - siis vielä yksi tapa rakentaa sellainen

Blood Bowl laudan rakentamiseen on olemassa ties kuinka monta tapaa aina yksinkertaisesta itse pahville piirretyistä kolossaalisiin stadioneihin. Itse otin lähestymistavaksi mahdollisimman näyttävä, mahdollisimman helposti ja mahdollisimman halvalla.

Tässä olisi sitten koko komeudessaan taiteltava tulostettu ja laminoitu Blood Bowl kenttä:


Laminointiin päädyin oikeastaan monen mutkan kautta. Ensimmäinen suunnitelma oli piirtää lauta itse (kirjan) selkäpahviin, mutta selkäpahvin löytäminen kävi työlääksi. Plasticardia olisin voinut myös käyttää, mutta siinä vaiheessa olinkin jo keksinyt tämän vaihtoehtoisen ratkaisun.

BoardGameGeekin sivuilta satuin löytämään tulostettavan Blood Bowl kentän, joka muistaakseni taisi olla väärin mitoitettu. Ahkeralla googlauksella vastaan tuli miellyttävä kappale, joka tulostui kahdeksalle sivulle. Erityistä huomiota kiinnitin siihen, että kuva oli tarkoitus tulostaa lasertulostimella ilman värejä. Tarkasti palat irti leikkaamalla, laminoimalla ja läpinäkyvällä teipillä yhteen liimaamalla rakensin tämän laudan. Valitettavasti en muista mistä sen löysin, niin en tekijälle voi antaa tunnustusta.

Laminoidun laudan kiiltävän liukas pinta ei ehkä ole kaikkein omin lautapeleihin, mutta toisaalta hylkii hyvin likaa. Siihen voi myös tehdä halutessaan pois pyyhittäviä merkintöjä tussilla. Taiteltava lauta on myös helppo kuljettaa figujen ja muiden apuvälineiden kanssa.

Vielä en ole saanut rakennettua mieleisiä dugoutteja, koska niiden pitäisi jotenkin sopia lautaan. Pelivälineet on muuten rakennettu pahvista ja heittomitan tein pleksimuovista ja skaalasin sen 30 mm ruutuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti